ÍRÁSAIM

 

 

Megváltoztál.

 
Egy kicsi színes hernyó éppen egy tópart mellett álló fűzfa lelógó leveléről meglátta tükörképét a vízben.

- Ez lennék Én? Ez most szép? Mihez hasonlítok? Vágyam, hogy egy pillangóhoz hasonlítsak. Bárcsak lennének színes nagy szárnyaim. És tudnék repülni. De a tükör nem ezt mutatja. Mit kell tennem, hogy azzá váljak, ami szeretnék?

 

Elhatározta, hogy útra kel és megkeresi a pillangót, hogy megtudja, a pillangó mitől pillangó. Találkozott is egy gyönyörű fehér pillangóval. Mielőtt bátorságot vett volna, hogy egy ilyen szépséget megszólítson, a pillangó odaszállt hozzá és kedvesen köszöntötte. A hernyó egy emlékképet hozott elő a pillangóban.

- Ki vagy Te? Olyan ismerős vagy…- kérdezte a pillangó a hernyótól.

- Milyen érdekes, én is ezt kérdeztem minap magamtól. A víz tükrében egy kis csúnyácska, nehézkes testet láttam, de Lelkem könnyedséget, szépséget, lágyságot érez. Téged ilyennek látlak.

- Most már emlékszem. Én se tudtam mindig repülni, de nagyon vágytam rá.

- Mondd pillangó, hogyan lett a vágyból valóság?

A pillangóban feltörtek és összeálltak az emlékfoszlányok. Ráébredt, hogy ő is hernyó volt, aki elfogadta, hogy hernyóként nem tud repülni, de vágyát megőrizte és dédelgette. Ebből született meg a pillangó. A pillangó rájött, hogy semmit nem számítana, ha elmesélné a történetét, mert ezt mindenkinek megának kell megtapasztalni. Akkor lesz csodálatos és felemelő élmény az átalakulás. Ezt a csodát senki nem veheti el tőle. De valamit mondania kell. Végtelen szeretettel ránéz a hernyóra és így szól:

- Hidd el, hogy az vagy, akit belülről érzel… és ha elhiszed, azzá is válsz.

A Lélek hangján szólni táborban írták: Anna, Szilvi, Andi, Aliz

Ha te is szeretnél repülni, szeretnéd, hogy ez a vágyad valósággá váljon, ajánlom szeretettel az egyéni konzultációt velem. A részletekről itt tudsz olvasni: https://makincsei.hu/.../34-egyeni-konzultacio-segitseg-a...
Szeretettel: Mercz Andrea önismereti mentor
Címkék:

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel a hírlevelemre, ha érdekel az önismeret és szeretnél értesülni az írásaimról és a programokról. 

 Ma Kincsei | Mercz Andrea © 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.