makincsei logo web 03életminőség javító és kézműves műhely

 

 

ÍRÁSAIM

 

 

 

Tudatos hozzáértés

A folyamatban ez lesz a hiperérzékenység szakasza.

Óvatos vagy,

pozitívabbak a megnyilvánulásaid,

betartod azt az intelmet, hogy ha jót nem tudsz mondani, akkor ne mondj inkább semmit.

Sokkal többet leszel csendben.

A csend lehetőséget ad, hogy az emberi énünk helyett felsőbb énünk jusson szóhoz. A csend híd a végtelenségbe. Hosszú időt el tudunk tölteni társaságban anélkül, hogy beszélnénk. Nem lesz kínos a csend. A sok beszéd szócséplés, pótcselekvés. Ha valakinek a társaságában sokat beszélnék, azt üzenjük vele neki, hogy nem érezzük jól magunkat a társaságában.

Máshogy kezdesz el kommunikálni. A szavak nem biztos, hogy változnak, de a hozzájuk kötődő energia igen. Úgy tudsz nem panaszkodni, ha azt mondod ki, amit akarsz, és nem azon keseregsz, amit nem akarsz. A fejlődéshez vezető út első állomása az elégedetlenség. Itt nem szabad megrekedni, innét betekintést nyerhetünk szebb távlatokba.

Címkék:

 
Boldog, boldog, boldog születésnapot! Ma 1 éves a megújult MA kincsei műhely. Ebből az alkalomból köszöntelek a videóban egy kis visszatekintéssel a múlt évre. Gyümölcsöző év volt. Imádtam. Osztozz velem te is ebben az energiában, nézd meg a videót itt: https://youtu.be/-6r-R48EIWk

ÉÉÉÉS ajándékot is hoztam neked, ünnepeljünk együtt. A szülinap száma 33/6-os, így minden szellemi termék 33 %-kal olcsóbb 6 napig a webboltban. Amúgy 6 éves lesz ősszel a műhely.
A kuponkód: szülinap
Itt tudod felhasználni augusztus 1 és 7 között: https://makincsei.hu/boltom/szellemi
 
Húztam a kártyáimból a következő évre. Olvasd el, milyen energiák támogatják a műhely tevékenységeit. 

 

 

Mondok egy mellbevágót: nem vennéd észre más hibáit, ha benned nem lennének meg. Ezek a te tulajdonságaid is. Legalábbis korábban biztosan megvoltak, de ha már meghaladtad őket, akkor ugyan felfigyelsz rájuk másnál, de már nem zavar, el tudod fogadni.

Észrevetted azt, hogy mennyire hat egy emberre a közege? Nem is ugyanaz az ember egy másik közegben. Ahol vidámak, jókedvűek, ott ő is az. Ahol pedig búval béleltek, panaszkodók, ott meg olyan. Akár te is ilyen vagy.

Hogyan lehet ez? Mert az emberek egymásra hangolódnak. Egy színházi előadás végén egyszerre tapsolnak, egy családban, kollégiumban, munkahelyen a nők egyszerre menstruálnak. Az emberek harmóniára törekednek, és ha nem érik el, szétszóródnak.

Tehát ha tudatosítod magadban, hogy te vonzod magadhoz a vidám és a panaszkodó embereket is, és megdolgozod azt, hogy ki tudj szállni a panaszkodásból, az lehet, hogy azzal is fog járni, hogy megszakad a kapcsolatod régi barátságokkal. Ha ők nem változnak veled, számukra a kapcsolatotok alapja a panaszkodás, akkor ez fog történni. Ezt nem könnyű elfogadni. De ésszerűen belátható, hogy ez a kapcsolat eddig működött jól, el lehet engedni szeretettel. Gondolj bátran magadra, legyél te az első magadnak.

Címkék:

 

Ha ráeszmélsz arra, hogy nem tudsz mást, mint panaszkodni, akkor kényelmetlenül érzed magad, mert tudatában vagy annak, hogy valamit rosszul csinálsz. Erre már ritkán jön az a reakció, hogy nem fogsz cselekedni. Amikor a változást úgy értelmezed, hogy az rossz, más hibája, nem az van, hogy nem tudsz valamit, mert eddig még nem tanultad meg. A régit akarod, az világos, hogy az nem lehet már, akkor beletörődsz, lemondasz, de haraggal, mert elhiszed, hogy rajtad nem múlik, hogy jobbá tedd a helyzeted.

Ha viszont megérted, hogy csupán azon múlik, hajlandó vagy-e erőfeszítést tenni azért, hogy valami újat megtanulj és azáltal magasabb szintre lépj, akkor máris nem kell beletörődően lemondani és másra haragudni. Máris kiléptél a lehúzó negatív energiából.

Az előző bejegyzésben a panaszkodás és a betegség kapcsolatát érintettem. Most nézzük meg a panaszkodás és az emberi kapcsolatok viszonyát. Aki sokat panaszkodik, ő csak olyan közegben tud érvényesülni, ahol a többiek is pont annyit panaszkodnak. Ha a közeg nem tudja elfogadni a panaszkodását, akkor kiközösíti, mert észreveszik, hogy energiát szív el tőlük, és nem akarnak áldozattá válni. Hasonló a hasonlót vonzza. A panaszkodó sem fogja jól érezni magát a nempanaszkodók vagy a keveset panaszkodók között. És a nempanaszkodót is kiközösítik a panaszkodók, mert azt várják el tőle, hogy ő is panaszkodjon. Az irritálja őket, hogy ha nekik rossz, és másnak nem az.

Címkék:

 

A panaszkodásból, ítélkezésből hasznunk származik ilyenkor.

Sajnálnak bennünket

együttéreznek velünk

helyeselnek

Szimpátiát váltunk ki másokból

el tudunk kerülni kellemetlen eseményeket, vagyis megúszásra játsszunk.

Legtöbbször betegséggel tesszük ezt, szeretünk panaszkodni másoknak, hogy nekünk milyen rossz. Közben meg egy csomó előnyünk van belőle: foglalkoznak velünk, nem kell megtennünk bizonyos dolgokat,

Mindezt persze nem szándékosan tesszük így, mutatja ezt az elnevezés is: tudattalan. Ha már észreveszed, hogy panaszkodsz, akkor beléptél a következő állomásba, a tudatos hozzá nem értésbe.

Egészségjavító hatással van az emberre, ha a panaszkodás helyett a hála tölti ki az életét. Mire lehet hálás egy beteg ember? A múltkor hallottam egy autoimmun betegséggel élőtől, hogy ő nem hisz Istenben, mert a betegsége úgy derült ki, hogy majdnem meghalt. És akkor hol volt Isten? Hát szerintem pont ott volt, mert nem halt meg, hanem kórházba került, azóta is hozzáértő orvosok kezelik, és ha ő betartja az utasításokat, akkor tünetmentesen karban tartható a betegsége. Ezért lehet hálásnak lenni azért, nem?

 

Szeretettel: Mercz Andrea önismereti mentor

Címkék:

Hogyan történik a változás? Mi a panaszmentessé válás folyamata? 

Amíg megértünk valamit, addig 4 állomáson kell átmennünk.

A panaszmentessé válás során mind a 4 állomást be kell járni, és sajnos nem lehet kihagyni egyiket sem.

Nem lehet átugrani őket, ha maradandó változást szeretnénk elérni.

Vannak hosszabb és rövidebb állomások, és mindenki másképp éli meg őket.

Lehet, hogy az egyik állomáson gyorsan túljutsz, de a másikon hosszú időre megrekedsz.

Ha viszont kitartasz, sikert érsz el.

A boldog tudatlanság állapotából indulsz, átmész az átváltozás felkavaró fázisain, majd megérkezel az igazi boldogság állapotába.

Címkék:

Gyakorold 21 napig a panaszkodás, ítélkezés, pletykálás nélküli életet.

Ha 21 napig megy, a szokásoddá fog válni. Kezdd el már ma, mire várnál?

Mit kell tenned, ha csatlakozni szeretnél?

1.Keress egy kényelmes karkötőt, amit mindig hordani fogsz.

 1. Kezdd el hordani a karkötőt valamelyik csuklódon.
 2. Ha észreveszed, hogy panaszkodsz, pletykálsz vagy kritizálsz valakit, tedd át a másik csuklódra a karkötőt és kezdd el előlről a 21 napot.
 3. Ha látod, hogy valaki panaszkodik, figyelmeztetheted, hogy ne tegye. De ha így döntesz, át kell raknod a karkötődet, hiszen te is panaszkodsz arra, aki panaszkodik.
 4. Tarts ki! Több hónapra is szükség lehet, hogy a 21 napot egyvégtében meg tudd csinálni. Viszont megéri, biztos Te is így gondolod.

Milyen pozitív változások várhatók, ha beleállsz és végig is csinálod?

Címkék:

 

Steve Levinson Ph.D. és Pete Greider M.Ed.: Végig is csinálod? avagy hogyan fejezz be mindent, amibe belekezdtél !?

Ha igazán fontos, biztos megcsinálom.

Feltételezzük, hogy annyira fellelkesít a szándékunk, hogy egész biztos meg fogjuk valósítani a tervet, de ez nem így van, nem cselekszünk mégsem. Az elménk képtelen rá, nem mi vagyunk a hibásak, ez egy régi minta. A végigcsinálás képessége jellemvonás. A körülmények elhatalmasodnak rajtunk. Bármit megteszünk, ha szórakozásról van szó, de ha másról, akkor lusták vagyunk. Ennek a jellemvonásnak hiányát az emberi elme tervezési hibája okozza.

Az ösztönvezérelt élőlények mindig tudják, mi a teendőjük, és mindig meg is van bennük a szükséges motiváltság. Akkor is végigcsinálják a terveinket, amikor nem kéne. Nem veszik észre, hogy változtatni kéne rajta.

Az emberi irányítórendszer a legfejlettebb és hihetetlen képességekre támaszkodva elsőrangú irányítást nyújt számunkra jó szándékok formájában. Aztán hagyja, hogy az irányítás veszendőbe menjen, mert megengedi, hogy ne vegyük figyelembe.

Ha logikusan lenne megtervezve, hatékonyak lennénk az intelligens irányítás követésében és a megfogalmazásában.

A primitív idegrendszer túlélésre van berendezkedve. Csak az érdekli, ami éppen most történik. Itt van a tervezési hiba: van elég akaraterőnk és önfegyelmünk. A modern intelligenciájú idegrendszer pedig a megélésre van berendezkedve. Jelenleg a két rendszer egyszerre akarja irányítani a viselkedésünket.

Tedd fel a jó kérdést: Hogyan tudnám végigcsinálni a dolgaimat az emberi elme tervezési hibája ellenére?

 1. Nézd meg, milyen pozitív hatásai tapasztalhatók az átalakulásnak.

-az idegrendszer visszanyeri önszabályozó képességét

- az érzelmek felemelnek, nem letörnek >>> felröppensz és szárnyalsz

- kiszélesedik az érzékelés

- ítélkezésmentes be-és elfogadása annak, ami van

- képes vagy tanulni az élettapasztalataidból

- anélkül, hogy próbálnál megbocsátani, megérted, hogy nincs miért vádolni bárkit is

- magabiztosabb énérzeted lesz

-reziliensebb (rugalmasan ellenállóbb) és spontánabb leszel

. jobban ráhangolódsz az élet szenvedélyes és eksztatikus dimenzióira

-nem félelemmel tekintesz a világra, még ha veszélyes hely is, mert a veszélyek létével együtt is bízol

>>> a világ olyan hely, ahol történhetnek negatív dolgok, ám ezek legyőzhetőek

- gyermeki áhítat és nagyrabecsülés érzése lesz úrrá rajtad az élet iránt

- készségesebben azonosulsz állati oldalad tapasztalatával

- új magabiztosságra teszel szert: élvezed és teljesebben éled az életedet, el tudsz lazulni

Olvass tovább a trauma kialakulásának okairól, eseteiről, a stresszre reagálásról, a PTSD-ről, az agyműködésről. 

 
 
Elindult a MA Kincsei Magazin online formában. A hírlevelet kapók az első számot már megkapták.
 
Ha szeretnéd te is össszegyűjtve megkapni a műhely oldalain megjelent tartalmakat az adott hónap utolsó napján, és még nem vagy hírlevél olvasó, iratkozz fel itt a honlapon, a lap alján a hírlevélre. 
 
Minden hónapban egy konkrét téma köré gyűjtöm az írásokat, videókat, gyakorlatokat, egyrészt a MA kincsei -életminőség javító oldalon, másrészt az Önmagunk legjobb verziója zárt csoportban.
 
A magazinban összegyűjtve megtalálod ezeket az írásokat, videókat, hanganyagokat.
 
És lesznek olyan tartalmak is, amik csak a magazin olvasói számára lesznek elérhetők. Kedvezményes kupon is jár minden számhoz.
 
A képeken az 1. szám címlapját és tartalomjegyzékét látod.
 
Szeretettel ajánlom: Mercz Andrea önismereti mentor
integrált szemléletú család-és rendszerfelállító tréner
életgyógyász-életküldetési konzulens
a MA kincsei műhely vezetője

 

A családi rendszerben a legkényesebb viszony a szülő és a gyerek viszonya. Kell-e szeretni a szüleinket?

Hogyan merülhet fel egyáltalán ez a kérdés. Pedig sokunkat foglalkoztat. Sokunknak ez az egyik legtöbb energiát felemésztő témája az életében.

Itt Európában a keresztény kultúrkörben akarva-akaratlanul köt bennünket a 4. parancsolat a 10-ből: Tiszteld apádat és anyádat!

Úgy értelmeztetik velünk ezt, hogy a szüleinket szeretnünk kell. És akinek nem megy, ő szégyelli magát, bűntudata van, bűnösnek tartja magát. Pedig a valódi értelme a mondatnak: Tiszteld a benned lévő atyát és anyát.

Akkor hát ha nem KELL szeretni a szüleinket, akkor hogyan viszonyuljunk hozzájuk. Tisztelettel, ahogy a parancsolat is mondja. Az mit jelent?

Elfogadjuk őket olyannak, amilyenek, tiszteljük a sorsukat.

A biológiai szüleink az életünk forrásai.

Ha nem fogadjuk el őket, magunkat sem fogadjuk el.

Ha nem tiszteljük őket, magunkat sem tiszteljük. A bennünk lévő atyát és anyát se.

De hogyan lehet tisztelni valakit, aki a saját gyerekét bántja?

Ebben a rendszerszemlélet segít. Nem kiragadva nézzük az egyént, hanem a rendszerében.

Címkék:

 

John Bradshaw: Posztromantikus stressz-szindróma, avagy

Mit tehetsz, ha kihűlni látszik a szerelem?

Az emberek azt hiszik, tudják, mit jelent szeretni. Egyrészt a szeretetnek különböző fajtái vannak. Máshogy szeretjük a barátainkat, a szerelmünket, a gyerekünket, Istent. És máshogy szeretünk gyerekként, éretlen felnőttként és érett felnőttként.

Ebben az írásban a könyv alapján a következő témákról olvashatsz:

 1. Miért létezik a szerelem?
 2. Mi történik velünk, amikor szerelembe esünk? Milyen programok indulnak be?
 3. Milyen traumák, sérülések, blokkok jelenhetnek meg a párkapcsolatban?
 4. Milyen függőségek jelenhetnek meg a párkapcsolatban?
 5. Hogyan hozhat gyógyulást a párkapcsolat?
 6. Mitől lesz stabil a párkapcsolat?
 7. Mi áshatja alá a párkapcsolat tartósságát?
 8. Hogyan szeressük jól a párunkat?

 
Korunk egyik legnagyobb problémája a rend felborulása többek közt a családi rendszerekben.
 
Mi a rend?
Visszakérdezek: Mikor mondod magadról, hogy rendben vagy?
Szerintem azt válaszolod erre, amikor a természetes, eredendő működésed szerint élsz.
Igen, így indultunk. Azóta annyi minden összekuszálódott, kibillent, rendetlenné vált. Hogy a rendet visszaállítsuk, meg kell találnunk újra a természetes működésünket.
Ehhez tanulnunk kell a rendről, hiszen elfelejtettük. Bert Hellingernek, a családállítás atyjának és az ő szellemiségét követő utódainak (pl. Peter Orban, Wilfried Nelles, Thomas Shäffer, gyakorló családállítók) tanításai, a családállítás módszere információkkal látnak el bennünket.
 
Marine Sélénee: Összekapcsolt sorsok - különböző végzetek című könyvének az alcíme: Szabaduljunk meg a megörökölt traumáktól a családállítás segítségével. Igen, látjuk, hogy kötnek bennünket a minták, görgetjük tovább az őseink traumáit. A családállítás valóban az a módszer, aminek a segítségével ezt megoldhatjuk.

 

 

2022.09.01-jén elindult az előfizetéses online MA Kincsei Műhely. 

 

Miről szól a MA Kincsei Műhely?

 Mit szólnál hozzá, ha

* havonta egy újabb életterületed rendbe tételében vezetést, mentorálást kapnál?

* a most zajló korszakváltás idején segítséget kapnál a régi energiáról leválásra?

* az új energiáról sok-sok információ és gyakorlat birtokába jutnál?

* egy összetartó közösségben, hozzád hasonló emberek társaságában megértést, motiválást, segítést, támogatást kapnál?

Ha csatlakozol, egy olyan önismereti műhely tagja lehetsz, ahol mindenki önMAGa legjobb verziójává váláshoz kap segítséget. 

 

 

A napjaid szervezéséhez segítség, ha tudod, hogyan épül fel a MA Kincsei Műhely tagság a gyakorlatban:

 

Szeretettel hívlak a MA kincsei életminőség javító műhely 14 napos ingyenes kihívására. 

 Mi a címe?

Így ragyogtasd a FÉNYedet! 

Mikor jelentkezz a kihívásra?

Ha szeretnéd visszaszerezni a bárorságodat és szeretnél kapcsolódni a téged elfogadókkal. 

Mi a témája?

Önmagunk szeretete, önmagunk felvállalása, önmagunk megmutatása. 

Mettől meddig tart?

Május 16-ától május 30-áig.  

Hol zajlik?

Az Önmagunk legjobb verziója zárt facebook-csoportban. 

Mi kihívás tematikája? 

Címkék:

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel a hírlevelemre, ha érdekel az önismeret és szeretnél értesülni az írásaimról és a programokról. 

 Ma Kincsei | Mercz Andrea © 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.