ÍRÁSAIM

 

 

 
Azt tapasztalom, hogy sokan méregbe gurulnak attól, hogy változásra, változtatásra ösztönözzük őket. Miért kellene mindenkinek változni? Változzon az, aki akar, a többi embert meg hagyják békén. Miért nem lehet elhinni azt, hogy neki pont jó úgy az élete, ahogy van.
 
Ezzel, hogy a változtatásra aggitáljuk, azt az érzést keltjük benne, hogy ő nem elég jó.
 
Mikor nem változtat egy ember? Ha nem fáj még neki eléggé -szokták mondani. Na hát őneki egyáltalán nem fáj, miért is kéne hogy fájjon. Igaz, hogy öröme sincs nagyon.
 
Mert ha nem is fáj semmi, örülni viszont tud, akkor az el tudja mozdítani az új felé.
 
Igazából a változás szükségessége nem jót vagy rosszat jelent. A változás a fejlődés következménye.

 

Te hogy vagy a kihívásokkal?

Én nemrégen még ugrottam a szó hallatán, de nem hagytam annyiban. Kíváncsi voltam rá, milyen gombot nyomott be rajtam.

Mit gondolsz, milyet? Kihívás=megfelelés.

Hát ez nem túl barátságos, ugye?

Szóval kapok egy feladatot, és elvárás, hogy azt csak jól csinálhatom meg, végig kell csinálnom, eredményt kell elérnem, és az is meg van határozva, hogy milyet. Vagyis itt semmi nem rólam szól, hanem bele vagyok szorítva egy keretbe, és olyannak kell lennem. Amilyen vagyok, az nem jó. Magamat nem tehetem bele.

Nem folytatom, bizonyára ismerős neked, ha te is kifutsz a világból a kihívás szó hallatán. Vagy éppen megijedsz tőle. Vagyis semmiképpen nem vonz, hanem éppen taszít.

Amikor benyomódik egy gombom, tudom, itt az ideje azt a téves hitrendszert megváltoztatni, ami kiváltotta. Tehát jelen esetben itt az ideje a kihívás szót másként értelmezni.

Címkék:

 

 

Szeretnél önMAGad legjobb verziója lenni?

-olvasod ezt a kérdést az oldalon elég gyakran. És ha nem gördítesz tovább azonnal, hanem megállsz, mert megfogott, akkor elgondolkodsz azon, mit is szeretnél valójában.

Mi a te igazi problémád? Mi lehet rá a megoldás? 

Az adventi koszorú szimbolikája

Advent a Fény várásának ideje. Szokás, hogy gyertyát gyújtunk mind a négy vasárnapon. A gyertyákat koszorúra tesszük. A koszorú kör alakú. A kör a teljesség, az egység, az örökkévalóság, az élet.

A koszorú a formájával emlékeztet a varázskörre, amit ártó szellemektől, a gonosztól megvédésre használtak őseink. Kellett egy megszentelt tárgy, ami távolt tart a háztól minden negatív hatást, ártó erőt. A varázskör az év kerekének is megfeleltethető. Nincs kezdete és vége, önmagából indul és önmagába tér vissza. Folyamatos. Állandó mozgásban van. A gyertyák fénye teszi teljessé ezt a szimbolikát.

Advent a befelé fordulás, elcsendesedés időszaka számvetés és megújulás szándékával. Belső utazás, utazás önMAGunkba. Lehetőség az önMAGunkkal összekapcsolódásra.

 
Sokszor elmondtam már, hogy a műhely létrehozásával a küldetésemet szeretném megvalósítani: azt, hogy segítsek az embereknek megtalálni és megélni a legkiteljesedettebb önMAGukat a tudatosság útjára lépve. Biztos észrevetted, hogy 3 "rögeszmém" van: legyél önMAGad legjobb verziója, tudatosság, önismeret.
Igen, nagyon fontosnak tartom ezeket. És kéz a kézben is járnak.
Legutóbb az a sugallatom jött a SZELLEMtől, hogy tartsak egy webináriumot annak segítésében, hogy az önismereti úton a megtorpanásból tovább tudjanak lendülni az emberek. Mindig szívesen teszek eleget ilyen sugallatoknak.
Ezért hirdettem meg az Így válj önMAGad legjobb verziójává! című webináriumot. Mire eljött a napja, pontosodott a címe: Semlegesen ölelem át a tapasztalataimat. - Integráld be a félelem aspektusodat! 
Hogyan is van ez a semlegesség? 
Mi minden merül fel bennünk megdolgozandónak az önismereti úton haladva? 

Címkék:

 
Egy kicsi színes hernyó éppen egy tópart mellett álló fűzfa lelógó leveléről meglátta tükörképét a vízben.

- Ez lennék Én? Ez most szép? Mihez hasonlítok? Vágyam, hogy egy pillangóhoz hasonlítsak. Bárcsak lennének színes nagy szárnyaim. És tudnék repülni. De a tükör nem ezt mutatja. Mit kell tennem, hogy azzá váljak, ami szeretnék?

Címkék:

 

Szeptemberben a család a téma a MA kincsei műhelyben. A meghirdetett csoportos családállítás is erre a tematikára épült: Helyem a gyerekkori családomban. És a csoportos műhelymunka is ezt a témát folytatta: családi szerepeink, az apa, anya és a gyerek szerepre fókuszálva. Újra és újra elmondom, hogy ez az alap. Ha ez rendben van egy rendszerben, lehet rá építkezni. Gyökerek nélkül nem lehet repülni – ahogy Hellinger mondja. A gyökereket jó lenne felfedeznünk, megszabadítani attól, ami árt neki és gyengíti, és akkor a gyökerekből a szárnyakba áradhat az erő. Az erő, amivel beleállhat a saját életébe a felnőtt gyerek és eleget fog tudni tenni a feladatainak, ki tudja bontakoztatni egyediségét, különlegességét. Nyilvánvaló, hogy ehhez biztos alapok kellenek. Azok megszerzéséhez pedig az elején kell kezdeni. Itt az a gyerekkori család. Ha ott mindenki a helyén áll, elismerik egymást, kiegyensúlyozottan áramlik az adás és kapás energiája, akkor a gyerek biztos alappal tud a felnőtt életébe indulni.

Ha szeretnél ezzel a témával ismerkedni, ismereteket szerezni róla, van lehetőséged a csoportos műhelymunkán feldolgozott elméleti anyagot megvásárolni a webboltban. Az 1 órás hanganyag és a hozzá tartozó írott vázlat eligazít a gyerek, az apa és az anya szerep harmonikus működésében. Választ ad arra, hogyan lehet megélni kiteljesedetten a gyerek és a szülő szerepet. Ide kattints, ha érdekel:   https://makincsei.hu/boltom/szellemi/konyvek/hogyan-lehet-meg%C3%A9lni-kiteljesedetten-a-gyerek-%C3%A9s-a-sz%C3%BCl%C5%91-szerepet

 

 

Kedves MA kincsei műhely oldalra Látogató!

Szeretettel ajánlom az egyéni konzultációt a műhelyben velem. Mikor válaszd ezt a lehetőséget?

Ha szeretnél

- az életminőségeden javítani,

- a saját életedet élni és irányítani azt,

- kiszállni a játszmákból,

- konstruktívan együttműködni a környezeteddel úgy, hogy nem kell feladnod önmagad,

- önmagad legjobb verziója lenni?

És úgy érzed, szükséged van segítségre a benned aktuálisan felmerülő kérdéseid megválaszolásához és megoldásához. Akkor olvass tovább, ismerd meg a konzultációs ajánlataimat.

Módszerek, amiket alkalmazok: családállítás, spirituális választechnika, számmisztika, Bach-virágterápia, színterápia, kronobiológia, grafológia, irodalmi művek általi gyógyulás.

A módszerekről és rólam itt tudsz olvasni: https://makincsei.hu/eletgyogyaszat

Mi fog történni, ha eljössz hozzám konzultációra?

Felismerheted, milyen rejtetten működő generációs minták, téves hitrendszerek alakítják az életedet. A felismerést követően fel tudod számolni azokat, amelyek már nem szolgálnak, csak veszik el az energiádat, és nem tudsz hozzáférni a saját erődhöz. Segítséget kapsz az új beépítéséhez, új szokás kialakításához.

 

Kedves MA kincsei műhely oldalra Látogató!

Szeretnék hírt adni arról, hogy augusztus 14-én szombaton felavattuk a külsejében és szellemiségében megújult műhelyt. Fantasztikus nap volt. Köszönetemet szeretném kifejezni az összes résztvevőnek és a program megvalósulásában segítőknek, támogatóknak. A jó ügyeknek ez a sorsa.  Amikor hiszünk abban, hogy jó ügyet szolgálunk, jó ügyben veszünk részt, szívből és szeretettel tesszük bele magunkat, akkor ez az eredmény. A jó ügy pedig nem más, mint amit a küldetésemben is megfogalmaztam: megtaláljuk és megéljük a legkiteljesedettebb önMAGunkat a tudatosság útjára lépve. A MA kincsei életminőség javító műhellyel ezt akarom szolgálni. Minden tevékenység, program, amit a műhelyben megtartunk, ennek a része. Így volt ez a családállítás nyílt napon is. Felemelő élményeket éltünk át. Mesélek egy kicsit róla, talán így is átmegy az energiája.

 
 
Kedves MA kincsei műhely oldalra Látogató!
Ahogy már említettem, kihívást hirdettem a nyárra. Minden hónapra egy feladatot. Mindegyik a MA kincsei műhelyhez kapcsolódik. Segítsük egymást. Te népszerűsíteni a műhelyem azzal, hogy részt veszel a kihívásban aktívan, én pedig megmutatom, mire tudod használni a műhely tevékenységeit, mire jó a létezése a világban. Persze azt is elmondhatod, mit szeretnél, mi nem tetszik benne, szívesen veszem a visszajelzést és ígérem, hogy meg fogom fontolni. Mit szólsz? Benne vagy? 
A júniusi kihívás tárgya a műhely logója volt. A júliusié pedig az a 3 kép, ami a nagyterem egyik falát díszíti. És a 3. kihívás témájának a műhely nevét jelölöm ki: MA kincsei. A feladat pedig az, hogy bármit alkothatsz bármilyen technikával, az a lényeg, hogy benned kapcsolódjon a névhez. Festhetsz, rajzolhatsz, írhatsz, fotózhatsz, köthetsz, akár még főzhetsz is. Vagy bármi más, ami nekem eszembe se jut. Engedd szabadon a fantáziád. Ami és ahogy neked a műhely nevéről jön. Erre a feladatra több időt adok, július 31-éig kell elküldeni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. az alkotást. A jutalma továbbra is az 5000 Ft-os kupon, amit felhasználhatsz.  Igéretemhez híven 5-5 résztvevőt jutalmazok. Maradt még 4 személyes részvételre szóló és 1 videóra beváltható kupon. És nagyon örülnék, ha a neved is adnád az alkotásodhoz, azzal együtt tehetném ki az oldlara, hogy mások is élvezhessék. Ha név nélkül szeretnéd, úgy is rendben van. 
 
Alkotásra fel! Szeretettel: Mercz Andi 

 
 
Kedves MA kincsei oldalra Látogatók!
Egy programlehetőséget szeretnék nektek ajánlani. Sokan vágyakozva jegyzitek meg, hogy milyen jó nekem. Mert olyan sok jó önismereti könyvem van, kellemes természeti környezetben élek, csend és nyugalom vesz körül, jókat eszek, jókat iszok.
Hogy ne csak vágy maradjon ez nektek, elérhetővé teszem programként a számotokra is a műhelyben.

 
 
 
 
 
Kedves MA kincsei műhely oldalra Látogató!
 
Ahogy már említettem, kihívást hirdettem a nyárra. Minden hónapra egy feladatot. Mindegyik a MA kincsei műhelyhez kapcsolódik. Segítsük egymást. Te népszerűsíteni a műhelyem azzal, hogy részt veszel a kihívásban aktívan, én pedig megmutatom, mire tudod használni a műhely tevékenységeit, mire jó a létezése a világban. Persze azt is elmondhatod, mit szeretnél, mi nem tetszik benne, szívesen veszem a visszajelzést és ígérem, hogy meg fogom fontolni. Mit szólsz? Benne vagy? 
 
A júniusi kihívás tárgya a műhely logója volt. A júliusié pedig az a 3 kép, ami a nagyterem egyik falát díszíti. Az 1., a rézkarc László Barbara barátnőm alkotása, a másik 2 pedig Várkonyi Ágié. Neked mit mondanak? Milyen történet bontakozik ki benned általuk? 

 

 

Kedves MA kincsei oldalra Látogató!

Mielőtt kihirdetem a nyári 2. kihívás témáját, szeretném megosztani veled a nyári 1. kihívásra érkezett írásokat. A téma a műhely logója volt. A beküldőkben ezeket a gondolatokat ébresztette. Fogadd szeretettel az írásokat.   

Címkék:

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel a hírlevelemre, ha érdekel az önismeret és szeretnél értesülni az írásaimról és a programokról. 

 Ma Kincsei | Mercz Andrea © 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.