ÍRÁSAIM

 

 

Írások az 1. nyári kihívásra

 

 

Kedves MA kincsei oldalra Látogató!

Mielőtt kihirdetem a nyári 2. kihívás témáját, szeretném megosztani veled a nyári 1. kihívásra érkezett írásokat. A téma a műhely logója volt. A beküldőkben ezeket a gondolatokat ébresztette. Fogadd szeretettel az írásokat.   

 

"Írok a logódról. Azt írtad, hogy ereje van. Azt nem tudom, lehet, hogy nem tudom, mit jelent ez, vagy én is az erejét érzékelem abban, hogy az első pillanattól, ahogy megláttam, nem tudom levenni róla a szemem. Most arra vállalkoztam, hogy megfejtsem, miért. Egyrészt a kör. Ez a teljesség nekem. Ami benne van, azt őrzi, védi, megtartja, nem engedi bántani, megkárosítani, jelentéktelenné tenni. De nem rejti el, hanem éppen megmutatja, terjeszti, hogy minél több emberhez eljusson. És mi van benne? Egy fa. Nekem az. Az is a körből táplálkozik, vagyis a teljességből, az élteti. Az is véd, óvón ráhajol a feliratra. Vicces, pár éve hogyan jöttem rá, hogy ez hozzád tartozik. Biztos emlékszel te is. Pedig annyira egyértelmű, hogy MA a te monogrammod. Küldtél egy kedvelés kérést, be is jelöltem, és figyelemmel kísértem a bejegyzéseket, és tetszett, annyira, hogy hónapok múlva írtam neked, hogy találtam egy oldalt, ami tök jó, biztos neked is tetszene, mert annyira olyan, mint te, még a színei is. Mert emlékeztem még egyetemista korunkból arra a mézesbödönre, amit tőlünk kaptál, pont ilyen türkiz színű, és volt egy nagyon csúcs jó türkiz blézered, nagyon egyedi, az is annyira te voltál. És a türkiz az nagyon a te színed volt már akkor is, örülök, hogy meg is maradt. Na, jót nevettünk, mikor kiderült, hogy ez az oldal azért annyira olyan, mint te, mert a tiéd. Jó ideje figyelemmel kísérhetem az életed, tudok a múltadról sok mindent, akkor testközelből láttalak, láttam a küszködéseidet, aztán messze kerültünk egymástól, a hernyóból pillangóvá válásodat, azt a nem könnyű transzformációt, ami ezzel jár, azt nem láttam, akkor nem voltam ott a közeledben, már csak az eredményt látom az online világon keresztül. És jó látni. Ezt jelképezi a fa is a körben. A teljességből, a Forrásból táplálkozik, a múltból indul, ott van a gyökere, ráhajol a jelenre és megmutatja a jelen kincseit. Az ágaival kapaszkodik felfele lágyan, finoman, de határozottan, ezt mutatják a kacskaringók. És látom, hogy ezt a lehetőséget szeretnéd megmutatni a munkáddal, a műhelyeddel az embereknek, ezt átadni nekik. A logó jó választás volt, tökéletesen kifejezi ezt. Hát ez most inkább rólad szólt, nem a logóról és elég személyes, de nekem annyira te vagy így egy az egyben, ez számomra veled teljesen önazonos. A személyessége miatt lehet, hogy meg se osztod az oldaladon. Azért én elküldöm neked. Ölellek."

"Szia Andi! Szívesen írok pár gondolatot a logódról. Két dolog tűnik szembe első látásra: A fa és a kék szín. Az Élet fája. Nem tökéletes, kicsit girbe-görbe, nem a stabil központi részre nőtt, hanem bal oldalra, mégis sikerült megtalálni a forrásait, kiegyensúlyozottnak lennie és gyümölcsöt hoznia. Ebben az embert látom, aki nem a legoptimálisabb helyre születik, vagy traumák érik, és mégis talpra tud állni, meg tud erősödni, majd szimbolikusan gyümölcsöt tud hozni, akár alkotással, akár gyermekek nemzésével, akiknek már csak a megemésztett élettapasztalatát adja át, így nevelve őket erőssé. A másik elem, a kék szín, gyengédséget, lágyságot, a kékeszöld már a mohát, a talajt hozza be. Ez talán a módszereddel összekapcsolható, hiszen ebben is egyszerre van a lágyság és a megtartó, biztonságos, szilárd földes jellegű erő. További sok sikert kívánok neked."

"Jó napot kívánok! Gondoltam írok a műhely vèdjegyèről, a logóról.

Először is ez a téma nagyon bonyolultnak néz ki, hisz rengeteg oldalról meg lehet közelíteni, de megpróbálom.

Amikor először ránéztem a logóra, az első dolog, amit észrevettem, az a teljességet vagy más kontextusból nézve egyenlőséget szimbolizáló kör motívum. Őszintén bevallom, először nem állt össze a jelentése, de aztán belenèztem a tartalmába, ami nem más, mint az életfa. Így már értettem, hogy a kettő kapcsolódik egymáshoz és kiegészítik egymást. Visszatérve az életfára, szerintem tökéletes lett, hisz nem is lombos, de egyszerre szép, nincs sok termés rajta, mégis élettel teli, az ágai nem hosszúak, de messze érnek, csakúgy mint egy emberi élet. Hisz az emberi élet rövid, de mégis hosszú, néha rossz, de egyben jó is. A fa nagyon átadja ezt a mondanivalót. Valószínűleg a legjobban erőt adó objektum/dolog a logóban az a színe. Nekem személy szerint nagyon tetszik ez a türkizes cián szín, ami nagyon passzol a logóhoz és pozitív energiát áraszt. Összegezve a logó tökéletes. Tökéletesen van egyensúlyozva a mondanivalója a kivitelezésével és az ábrázolása. Szerintem egy mestermű és tökéletes védjegye a műhelynek. Csak látni kell benne a csodát!"

"Miután 3-4 alkalommal elém került a műhely logó kihívás, elfogadtam dolgom van vele. Nem tudom tart-e még, de nem lényeges. A logó üzenete igazából számomra eléggé összetett. Adott a kör, mely számomra a keret, a rend... Ragaszkodom hozzá az életem során, hogy a bármi, bárhogy is alakuljon, a végső rend helyreálljon. Olyan ez, mint a tó, melybe követ dobsz... Megváltozik a felszín, de a mélyebb rétegekre is hatással van. De aztán kisimul a víztükör és újra rend lesz..... Csak másképpen... Munkám során is nagyon sok esetben a rendszer látás az, ami segít a mindennapi kihívásokban. A Te logód esetében a fa... Az élet... Mely sokszor sokfele halad, de ha úgy akarjuk, akkor a boldog, békés élet adott. Azt, hogy ezt hogyan érjük el, tálcán kapjuk-e, vagy sokat dolgozunk rajta ezt a sorsunk határozza meg. A munkád, a Te „szolgálatod" hivatott segíteni azokat, akiknek a fái nem tudják elérni a rend határát, akik „ágai" nem jó irányba nőnek!!! Lehet képletesen a segítő munka a napfény, mely utat mutat... Ami igazán érdekessé teszi a logót, az, hogy amikor elérjük az általam rendnek hívott kört, akkor az ágak visszafordulnak... Ez szerintem a jövő... Az, ha sikeres a munkálkodás Veled, akkor lehet járni úgy az utat, melyhez nem, vagy maximum megerősítés gyanánt kell még munkálkodni. S bár apró foltoknak tűnnek, de ne menjünk el a kis piros, bordó „gyümölcsök" mellett. Ennek üzenete számomra, hogy a magunkra fordított energia, munka mindig megtérül, s beérik a gyümölcs... Változtatni nem szabadna rajta, mert pontosan azt a tevékenységet, életszemléletet mutatja be, melynek alapján élsz, dolgozol, létezel. S bár a kispadosok táborát képviselem, de az elmúlt évek alatt sokat és sokszor segítettek az írások, videók. Köszönöm a lehetőséget!"

Szeretettel: Mercz Andi

Címkék:

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel a hírlevelemre, ha érdekel az önismeret és szeretnél értesülni az írásaimról és a programokról. 

 Ma Kincsei | Mercz Andrea © 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.