ÍRÁSAIM

 

 

Családállítás GYIK 5.

 

5 dolog, amit a családállításról szoktatok kérdezni, avagy GYIK=Gyakran Ismételt Kérdések 5.

Kisvárosban lakom, az ismerőseim közül kerülnek ki a képviselők és az állítás vezetője is, a téma pedig elég személyes, és nem szeretném, ha másnap már az egész város tudna róla. Van erre valami megoldás?

Amennyiben a képviselők zavarnak, ajánlom az egyéni állítást, ott csak te és az állítás vezetője van jelen. Az állítás vezetőjét titoktartás kötelezi, és a többi jelenlévőt is egyébként. Lehet kérni fedett állítást, amikor csak az állításvezető és te fogod tudni, hogy kiket állítotok fel a családi rendszeredből, nem lesznek megnevezve.

Ha viszont attól tartasz, hogy a titoktartási kötelezettséget nem tartják be a résztvevők, akkor javaslom, dolgozz ezen a témán. Ha érdekel, miből adódhat, olvass tovább.

 

Lehet az, hogy megtörtént veled vagy a rendszeredben valakivel, hogy kibeszélték, elárulták a titkát, pletykáltak róla, kellemetlen helyzetbe hozták. Ez a szégyenig is el tud vezetni. Ez a múltban történt, nem kell, hogy újra megtörténjen itt is veled, hogy visszaélnek a bizalmaddal. De értem, hogy bizalmatlan vagy. Ez is lehet egy jó téma az állításon.

És felvezetek még valamit ezzel kapcsolatban. Mi van akkor, ha ez tükör neked? Te hogyan állsz a mások által rád bízott, a másoknál látott dolgok továbbadásával. A pletykával, megítéléssel, összehasonlítással, megszólással, mások kibeszélésével. Akár csak azzal, ha tőled kérnek információt valakiről. Azt mondod, hogy ő ilyen és ilyen? Vagy úgy adsz róla információt, ha egyáltalán adsz, hogy te abban a bizonyos szituációban, amikor találkoztatok, ilyennek ismerted meg. És ez nem jelenti azt, hogy ő mindig olyan is. Történt már meg, hogy valakit rossz színben tüntettél fel és hagytad, hogy az alapján ítéljék meg? Nyugalom, semmi baj, kortünet. De nem kell, hogy így maradjon. Ha megláttad, hogy te is viselkedsz így, ideje megváltoztatnod. Akkor nem lesz kortünet, ha ezután másként csináljuk.

Ezekről írtam még a héten: 

  1. Mehetek-e autóval, tudok-e vezetni az állítás után? Nem leszek rosszul? Nem ütöm ki magam teljesen?https://makincsei.hu/irasaim/141-5-dolog-amit-a-csaladallitasrol-szoktatok-kerdezni-avagy-gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek-uj
  2. Elkísérhet-e (elkísérjen-e) a párom, anyukám, barátnőm, gyerekem? Jelen lehetnek-e az állításomon?https://makincsei.hu/irasaim/142-5-dolog-amit-a-csaladallitasrol-szoktatok-kerdezni-avagy-gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek-2
  3. Mikor, az állítás után mennyivel fogom érzékelni, tapasztalni a változást?  

https://makincsei.hu/irasaim/143-5-dolog-amit-a-csaladallitasrol-szoktatok-kerdezni-avagy-gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek-3

  1. Honnan tudom, hogy valóban az igazat mutatja-e a Tér, és a családtagomat képviselő személy vagy az állítás vezetője nem a személyes gondolatait mondja el?

https://makincsei.hu/irasaim/144-5-dolog-amit-a-csaladallitasrol-szoktatok-kerdezni-avagy-gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek-4

Szeretettel: Mercz Andi

Címkék:

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel a hírlevelemre, ha érdekel az önismeret és szeretnél értesülni az írásaimról és a programokról. 

 Ma Kincsei | Mercz Andrea © 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.