ÍRÁSAIM

 

 

Családállítás GYIK 2.

 

 

5 dolog, amit a családállításról szoktatok kérdezni, avagy GYIK=Gyakran Ismételt Kérdések 2.

Elkísérhet-e (elkísérjen-e) a párom, anyukám, barátnőm, gyerekem? Jelen lehetnek-e az állításomon?

Nem. Kifejtem bővebben. Két részre bontom a témát: megerősítésnek jönne veled vagy ő is szereplője az állításnak

Ha megerősítésnek szeretnéd, hogy legyen veled valaki jelen a szeretteid közül, hogy biztonságban érezd magad, akkor akár el is kísérhetne. De inkább ne. Mert van más megoldás. Ha azért kísérne el, mert ő is részese az állításnak, mivel a családod tagja és végig szeretné nézni vagy együtt szeretnétek állítani, ara is azt mondom, hogy ne. Ha érdekel, hogy miért ne, és mi a megoldás helyette, akkor olvass tovább.

Teljesen megértem, hogy először tartasz az ismeretlentől, jó neked, ha van veled ismerős ember. Se az állítás vezetőjét, se a képviselőket nem ismered. Hidd el, nem is kell. Itt nem az ő személyük van jelen. A Tér biztonságot ad, az állítás vezetőjének tudnia kell a dolgát, nem csak azt, hogy hozzásegítsen információk meglátásához, hanem azt is, hogy biztonságos, szeretetteljes, harmonikus, gyógyító közeget teremtsen meg és tartson fenn. Azért nem szoktuk megengedni –néhány kivételtől eltekintve – egy családtag részvételét is, mert a te állításod a te belső ügyed, neked szól, rólad szól, téged gyógyít elsősorban. Azt gondoljuk, hogy ismerős előtt bátrabban megnyílunk, ez viszont nem így van minden esetben. Pláne ha ő is érintett a témában. Nem engedjük meg, hogy láthatóvá váljanak olyan energiák, olyan megéléseink, amikben ő is benne van. Így működünk, ez a helyzet. Ebből következik, hogy az állítás nem lesz olyan hatékony, mert a megéléseid lehetséges mértéke korlátozva van ezáltal. Tudom, hogy meg tudod ígérni, hogy téged nem fog befolyásolni. És nem mondom, hogy nem mondasz igazat, azt se, hogy nem tartod be az ígéretedet, mert biztosan meg is tennéd, ha tudnád. De nem fogod tudni, mert nem így működünk. Dolgozzunk inkább ebben az esetben is először a félelmeiden, a biztonságon és a megengedésen. Érdemes, mert az állítás utána sokkal hatékonyabb lesz.

 Ha azért kísérne el, mert ő is részese az állításnak, mivel a családod tagja és végig szeretné nézni vagy együtt szeretnétek állítani, ara is azt mondom, hogy ne. Elvileg ennek sem lenne akadálya, de gyakorlatilag igen.És pontosan azért ne, amit az előző témához is elmondtam a megnyílással kapcsolatban. Ráadásul olyan dolgokat meg lehet egy állításban látni egymásról, amitől kikerekedik a szemünk. Persze el tudjuk fogadni. De! Nagyon magas tudatossági szinten kell ahhoz lenni, hogy el is tudjuk úgy raktározni, hogy mindketten pontot tettünk rá, teljesen a múlt része, nem vesszük elő soha többet. És ha ezen a tudatossági szinten lennének az emberek, nem lenne szükség családállításra már. Akkor ott a történések pillanatában meg tudnánk oldani. Sőt, ezek már meg sem történnének.

Említettem, hogy vannak kivételek. Kiskorú gyerek állításakor a szülő jelen lehet, kérheti ő az állítást a gyerekének úgy is, hogy a gyerek nincsen is jelen, és úgy is megtörténhet az állítás a gyereknek, hogy a gyerek az állíttató, ő kéri, a szülő tud róla, enegdélyezi, jelen is van, vagy nincs jelen. Erről majd írok másik írásban bővebben. Párkapcsolati állításnál is van olyan téma, amikor igen. Gyerekvállalás előtt – kapcsolódnak a születendő gyerekük lelkével. Gyerekelvesztéskor együtt búcsúznak el tőle. Ilyenkor mindketten akarják az állítást, együtt, nem az egyik a másik unszolására vagy a hagyd magad előbb szabadulsz elv alapján belemegy az a fél is, aki nem szeretné. Az egységüket fogja ez megerősíteni.

Tehát a válasz: NEM. De mindenképpen vesd fel a kérdést, ha ez foglalkoztat, mert akkor ezzel dolgod van, és érdemes megoldani, és segíteni is tudok benne.

A GYIK további témái, amikről még olvashatsz:

*Mikor, az állítás után mennyivel fogom érzékelni, tapasztalni a változást? Milyen témával jöhetek, miben tud segíteni a családállítás?

* Honnan tudom, hogy valóban az igazat mutatja-e a Tér, és a családtagomat képviselő személy vagy az állítás vezetője nem a személyes gondolatait mondja el?

*Kisvárosban lakom, az ismerőseim közül kerülnek ki a képviselők és az állítás vezetője is, a téma pedig elég személyes, és nem szeretném, ha másnap már az egész város tudna róla. Van erre valami megoldás?

Erről pedig már írtam: Mehetek-e autóval, tudok-e vezetni az állítás után? Nem leszek rosszul? Nem ütöm ki teljesen magam?

https://makincsei.hu/irasaim/141-5-dolog-amit-a-csaladallitasrol-szoktatok-kerdezni-avagy-gyik-gyakran-ismetelt-kerdesek-uj

Szeretettel: Mercz Andi  

Címkék:

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel a hírlevelemre, ha érdekel az önismeret és szeretnél értesülni az írásaimról és a programokról. 

 Ma Kincsei | Mercz Andrea © 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.