ÍRÁSAIM

 

 

Egyéni családállítás nálam

 

A keddi és szombati egyéni konzultációs napon tartok egyéni állítást. A bejelentkezés, időpontegyeztetés után szoktam kezdeményezni egy rövid 10-15 perces személyes beszélgetést telefonon, zoomon abban az esetben főleg, ha még nem találkoztunk. Ezt nem csak a technikai dolgok megbeszélése miatt tartom fontosnak, mint pl. hol a helyszín, milyen ruhában gyere, hogyan tudsz fizetni. Hanem azért is mert segítő szakemberhez fordulni bizalmi kérdés, és jó már a konkrét találkozás, az állítás előtt hangolódni egymásra. Ebben a beszélgetésben pár mondatot szoktunk váltani arról is, miért érzed, gondolod úgy, hogy családállításra van szükséged, és mi az a terület, ahol segítségre szorulsz. Ez a beszélgetés megnyugtató hatással szokott lenni arra is, aki tudatosan járja az önismereti utat és tisztában van a módszerrel, biztosan tudja, hogy erre van szüksége, és arra is, aki bajban érzi magát, nagyon ki van billenve, elveszettnek érzi magát, bizonytalan, keresi a segítséget, és abban is bizonytalan, hogy ez a módszer és az én személyem jó lesz-e neki. Mindkét út teljesen rendben van, mindkettőre tud segítség lenni az állítás. Egy ilyen előzetes beszélgetés arra is alkalmas, hogy kiderüljön, nem fogunk tudni együttműködni, ennek többféle oka lehet, és ez nem rossz dolog. Viszont nagyon jó, ha kiderül már ekkor, nem okoz csalódást, és tudsz más módszert, más segítőt választani.  

Szoktátok kérdezni, hogyan készüljetek. Erről a témáról írok egy másik írásban. És számos más kérdést is fel szoktatok vetni. Ezeket összegyűjtöttem GYIK-ben. Most folytassuk azzal, mi történik, amikor megérkezel az állításra.

Először is, nem sietünk, van idő rád és a témádra. Rövid ráhangolódással szoktam kezdeni, mert jó, ha meg tudsz érkezni, kívül tudod hagyni a külvilág zaját, nyüzsgését, félre tudod tenni azokat a mindennapi teendőket, amiket akkor végeznél, ha nem állításon lennél. Ha ezt a 2 órát úgy töltöd el, hogy teljesen itt vagy, ebben vagy jelen. Ezután beszélgetünk egy kicsit. A problémádról, a családi rendszeredről, rólad. Megfogalmazod a szándékodat, mi változzon az életedben, milyen legyen. A szándék nagyon fontos, vezetni fog bennünket a Térben. Ezért fontos jól megfogalmazni. Összerakjuk együtt, ha arra van szükség. Csak olyat fogalmazunk meg, amivel azonosulni tudsz, ami a tiéd, és aminek a változását, bekövetkezését elbírod. Ha arra van szükség, hogy ebben kapjál lökést, azon is tudunk dolgozni.

Az állítás elején kiválasztjuk a szereplőket, te elhelyezed őket a Térben, ahogy te érzed a helyüket. És elindul a folyamat. Itt nem képviselők fognak a szereplők helyére állni, hanem te. Néha én. Érzéseket mondunk ki, oldó mondatokat a traumák feloldására, és addig csináljuk, amíg helyre nem áll a rend, amíg jól nem érzed magad. A családállítás atyjának, Hellingernek a mondata mentén dolgozunk: Felismerni, ami van és a felismert valósághoz igazodni. Sok mindent meg fogsz látni, lehet, hogy ismerős lesz, lehet, hogy nagyon újdonság, elképzelhetetlen, mégis meg tudod érteni és el tudod fogadni. Párnákat, papírlapokat használunk, ráállunk, a kezünket tesszük rá, ez egyénre szabott, hogy kivel melyiket.

Az állítás után is szoktunk egy kicsit beszélgetni, de nem beszéljük túl a látottakat, tapasztaltakat, az oldásokat, csak a legszükségesebbeket beszéljük át. Ez inkább csak a lecsengése a konzultációnak. Sarkosan fogalmazva, ahogy nem esünk be az utcáról és kezdünk neki azonnal, nem is rohanunk ki az állítás utolsó mondata után azonnal a világba. Végül abban támogatlak meg, hogy a Térben megtörténtetett változásokat le tudd hívni az életedbe, észrevedd, elbírd, be tudd engedni, meg tudd élni. Ehhez nem az állítást, hanem más energetikai módszereket vonunk be (Bach-virágterápia, ábrák, kártyák, pozitív megerősítések, segítő írások).

A családállítás viszonylag szelíd terápiás módszer, de sok érzelem feljön, sokan szoktak sírni, ami jó, mert az is old és megkönnyebbülést hoz. És ez az a hely, ahol tényleg meg van engedve a sírás. Van, aki fáradtságot érez utána, és van, aki úgy feltöltődik energiával, mintha Duracell-elemet kapott volna. Ez is egyéntől függ. A lehetséges azonnali és későbbi hatásairól is írok a GYIK-ben. Mindenesetre azt mindenképpen szoktam javasolni, hogy az állítás után aznap tarts pihenőnapot, legalább 1-2 óra pihenést. Ne menj nagyobb társaságba, moziba, házibuliba, a gyerekekkel se kalandparkba, vásárolni se a szupermarketbe, maradj egy kicsit magaddal csendben, nyugalomban, és tölts el időt nagyon intenzív gondolkodás nélkül. És anélkül hogy elmeséled bárkinek is, főleg részletesen, hogy mi történt (veled) az állításon. Csak engedd hatni az energiákat.

Az állítás után tarthatjuk a kapcsolatot, ha szeretnéd. Jöhetsz hozzám még konzultációra is. És az is rendben van, ha te úgy döntesz, egyszer voltál nálam, kértél egy állítást, és egy jó ideig vagy soha többet nem dolgozunk együtt az életminőséged további javításán. Mindegyik teljesen rendben van.

Ha szeretnél még olvasni az egyéni állítással kapcsolatban, nézd meg a GYIK kérdéseket és a válaszokat. Ilyenekről olvashatsz:

*Mehetek-e autóval, tudok-e vezetni az állítás után? Nem leszek rosszul? Nem ütöm ki teljesen magam?

*Elkísérhet-e (elkísérjen-e) a párom, anyukám, barátnőm, gyerekem?

*Jelen lehet-e bárki az előbb felsoroltak közül?

*Mikor, az állítás után mennyivel fogom érzékelni, tapasztalni a változást?  

*Milyen témával jöhetek, miben tud segíteni a családállítás?

* Honnan tudom, hogy valóban az igazat mutatja-e a Tér, és a családtagomat képviselő személy vagy az állítás vezetője nem a személyes gondolatait mondja el?

Szeretettel: Mercz Andi

Címkék:

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel a hírlevelemre, ha érdekel az önismeret és szeretnél értesülni az írásaimról és a programokról. 

 Ma Kincsei | Mercz Andrea © 2021 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.